< >


Taklagsfest på förskolan Marieberg

Taket är på, huset är tätt, uppvärmning av bygget har startat och arbetet fortskrider med både inre och yttre byggnation med Skaras nya förskola vid Mariebergsområdet. Detta måste såklart firas med taklagsfest och de som främst ska vara med och fira är ju barnen och pedagogerna som ska vara i förskolan när den är klart.

Barnen visas runt i bygget

En kylslagen fredagsmorgon i mitten av december fick grupper av barn från förskolan Myrstacken tillsammans med sina pedagoger gå in i den nya förskolan för första gången. Barnen fick äntligen se hur det ser ut inne i den nya förskolan som nu växer fram bredvid och som byggs ihop med deras förskola. Byggnaderna är redan hopbyggda men kommer inte öppnas upp förrän mer all byggnation är klar.

Nyfikna och förväntansfulla fick barn och pedagoger gå en guidad rundtur i husets första våning av projektledare Håkan Lustig och Pelle Palm med kolleger från Asplunds bygg.

bilden visar på hur byggnaderna har byggts ihop

Här byggs de båda byggnaderna ihop

vy över lokalen

Vy över lokalen

Här kommer byggnaderna sammankopplas

Bakom väggen finns den befintliga förskolan och här kommer byggnaderna länkas samman.

Tvåvåningsbyggnaden består just nu mestadels av ytterväggar. Inne i lokalen sticker just nu rör upp, märkningar av var innerväggar och platsen där mathissen kommer vara är utmärkta och börjar ta form.

barnen kikar in i byggcontainern

Värt att fira är också att den nya förskolan får ett nytt namn, den gamla delen som idag heter Myrstacken och den nya byggnaden kommer bli en enhet och tillsammans få namnet Förskolan Marieberg. Namnbytet sker först när den nya förskolan är klar.

Rundturen och firandet avslutades med fika vid arbetscontainrarna utanför. Barnen var så nyfikna och pratat om vad som faktiskt finns där inne och nu äntligen fick de chansen att kika in.

Följ gärna projektet på

skara.se/nyförskola Länk till annan webbplats.

Banderoll som beskriver att här förskolan Marieberg
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades