< >


Tänk om - mot ungas alkoholkonsumtion

Vad kan du som förälder eller vårdnadshavare faktiskt göra när tjatet om att köpa ut alkohol drar igång? Blir det verkligen bara två cider? Och får ”alla andra” alkohol av sina föräldrar?

Du har säkert sett, i sociala medier, på skyltar, reklampelare runt omkring dig, att det pågår en nationell kampanj för att minska ungas alkoholkonsumtion. Kampanjen heter Tänk om och riktar sig speciellt till dig som är förälder eller vårdnadshavare. Det är en kampanj som handlar om att hjälpa föräldrar att stå emot tjat om att köpa ut alkohol till sin tonåring och en hel del handfasta råd ges.

Det är Länsstyrelsen som i samarbete med kommunerna och ideella föreningar runt om i landet som står bakom kampanjen. Och den är extra relevant såhär i skolavslutnings- och studenttider.

För alla andra får såklart inte alkohol utköpt av sina föräldrar. Att hitta de rätta argumenten mot att köpa ut kan ibland vara svårt. På Tänkoms sajt kan du läsa om hur du visar intresse för ditt barns frågor och nyfikenhet kring alkohol. Du får tips om hur du kan visa att du bryr dig utan att anklaga. Hur du kan få din tonåring att berätta om saker som hänt där alkohol varit inblandat utan att du själv blir arg. De ger kort och gott handfasta tips till dig som förälder eller vårdnadshavare om hur du ska bemöta din tonåring angående nyfikenhet kring alkohol.

Du kan läsa mer om kampanjen på www.tänkom.nu Länk till annan webbplats. och på www.tonarsparloren.se Länk till annan webbplats.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades