< >


Pumpa runt blodet i nya pumptracken

Pumptrack är en sluten slinga för cyklar, skateboards och kickbikes (allt på hjul utan motor) och som består av flera på varandra följande gupp och skarpa svängar. Nu står Skaras pumptrack klar i Petersburg precis vid starten av motionsspåret.

Den 2 juni invigdes banan med barn, ungdomar och vuxna från bland annat cykelgymnasiet på Katedralskolan, föreningen Tre Berg och IK Gandvik. Sparbanksstiftelsens Liselotte Steneborn i Skara och kommunalrådet Ylva Pettersson (M) vinkade av cyklister, skateboard- och kickbikeåkare inför en klunga åskådare.

En av föräldrarna vars barn redan hittat till pumptracken och konstaterade glatt vid invigningen att "Det är så skönt att det finns i Skara nu så att vi inte behöver packa in allt och alla i bilen och åka till Skövde eller Järpås på helgerna - som har haft de närmsta banorna i Skaraborg hittills."

En annan åskådare gillade att barnen nu kunde följa med till Petersburg och cykla på banan medan hon själv kunde ge sig ut på en joggingtur - alla fick rörelse och inget gnäll på turen runt motionsspåret: "Barnen har hittat hit för flera veckor sen och provkört banan på kvällar och nätter när maskinerna stått stilla."

Efterlängtat med andra ord! Oavsett planerar man för att hålla SM-tävling på banan senare i sommar. Kom ihåg hjälmen och prova banan du med!

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades