< >


Vill du veta mer inför din vaccination mot covid-19?

Du har kanske hört eller läst att det skulle vara bättre att bli sjuk i covid-19 än att få vaccin mot covid-19. Det stämmer inte. Folkhälsomyndigheten har samlat en sida för dig som fortfarande känner oro eller är tveksam till din vaccination mot covid-19.

Vaccinationerna som används i Sverige är säkra och välbeprövade. Enligt Folkhälsomyndigheten skyddar vaccinationerna effektivt mot allvarlig sjukdom. Även du som redan har haft covid-19 får ett bättre skydd under längre tid om du vaccinerar dig. Inget vaccin skyddar alla till hundra procent. Därför är det förväntat att vissa som blivit vaccinerade ändå får covid-19. Några kan också bli smittsamma utan att ha symtom. Det gäller alla vacciner och inte bara de mot covid-19. Om du som är vaccinerad blir sjuk i covid-19 får du oftast bara en lindrig sjukdom.

Är du orolig och vill läsa mer?

Folkhälsomyndigheten har samlat en sida om de frågor som många undrar över inför sin vaccination mot covid-19. Det handlar om vaccinernas effekt och säkerhet och varför alla som kan bör vaccinera sig. Även du som haft covid-19.

Läs mer här Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades