< >


Yrkeslivsmässan JOBB SKARA flyttas fram

Yrkeslivsmässan JOBB SKARA som skulle ägt rum den 20 januari 2022, ställs in och flyttas fram till ett annat datum med anledning av den rådande pandemin. Intresset att delta på mässan har, precis som tidigare år, varit mycket stort från såväl yrkeslivsrepresentanter som besökare.

– Det är jättetråkigt att vi behöver ta det här beslutet eftersom vi vet att många sett framemot mässan. Dessutom är det viktigare än någonsin att skola och arbetsliv möts, nu när många ungas och arbetssökandes kontakt med arbetslivet varit minimal eller obefintlig under pandemin, säger Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg

Inget nytt datum än

Utifrån den situation som råder har man tagit beslut att flytta fram mässan till dess att de nationella restriktioner och rekommendationer lättar. JOBB SKARA kommer att bli av, men i dagsläget är inget nytt datum spikat.

– Pandemin har lärt oss att ställa om snabbt och målsättningen är att kunna genomföra JOBB SKARA längre fram i vår. Vi håller tummarna, för det är ett oerhört viktigt tillfälle att visa vilket brett och varierat yrkesliv som finns här, fortsätter Helena.

En yrkeslivsmässa med extra allt

Yrkeslivsmässan skulle genomförts den 20 januari 2022. Till mässan bjuds företag och organisationer in till en heldag för att visa upp Skaras näringsliv och bredden av yrkesgrupper, för Skaras ungdomar och deltagare på Lärcentrum.

– Vi kommer att följa utvecklingen och förhoppningsvis kunna sätta ett nytt datum relativt snart. Till dess tackar vi för allt engagemang och hoppas att så många som möjligt hänger på det nya datumet, avslutar Helena.

Denna sida uppdaterades