< >


Succé för första JOBB SKARA-kvällen

Skaras industri- och tillverkningsföretag bjöd på torsdagen in till öppet hus och redan när kvällen var ung ringlade en ström av besökare på företagen som deltog. Efter en kort utvärdering kan man konstatera att den första JOBB SKARA-kvällen blev en succé.

Tillsammans med Nätverket för tillverkningsindustrin i Skara genomförde Skara kommun under torsdagen en första JOBB SKARA-kväll där allmänheten fick möjlighet att kika in i verksamheter som annars är svåra att få inblick i. Bland besökarna sågs allt från små barn till äldre, studerande och arbetsökande. Konceptet är nytt och fram tills i går kväll obeprövat, men lovorden lät inte vänta på sig. Under kvällen hördes kommentarer som:

Tänk att allt detta finns här

Jag visste inte att det åker runt Volvobilar i hela världen där delarna kommer från Skara

Man har ju varit nyfiken på vad som händer innanför väggarna och det var kul att äntligen få chansen att komma in.

- Vi hoppades på många besökare men kunde inte drömma om att intresset var så här stort, säger en nöjd Jimmy Johansson, platschef på Elos Medtech som var en av de företag som hade fullt upp från start med att visa runt och ta emot besökare.

Flera besökare passade också på att söka jobb och lämna in sitt CV. Trötta men nöjda kunde företagen konstatera att kvällen blev en framgång.

- Det är alltid svårt att veta om man lyckas nå ut men det är fantastiskt kul att se att vi har lyckats, säger Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg. Nu uppmanar vi alla som besökte kvällen att tycka till via vår hemsida och efter det tar vi beslut om det blir fler tillfällen men spontant känns det som att JOBB SKARA-kvällen är här för att stanna.

Denna sida uppdaterades