Ordförande i Mega+ Håkan Persson, Fastighetsägarnas näringslivspolitiskt ansvariga Alma Ohlin, oppositionsråd Fredrik Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande Ylva Pettersson (M), näringslivstrateg Helena Nyman Friberg och tf kommundirektör Carolina Esping.

< >


Fastighetsföretagarna ger Skara toppbetyg

Skara behåller sin topplacering i Skaraborg och har klättrat till andra plats generellt i senaste undersökningen om fastighetsföretagarklimatet. Ett mycket glädjande resultat som samtidigt visar att Skara är en bra plats att investera i.

Organisationen Fastighetsägarna GFR har sedan 2006 låtit Demoskop mäta hur det står till med fastighetsföretagarklimatet i 22 kommuner i södra delen av Sverige. Undersökningen granskar hur Fastighetsägarnas medlemmar ser på samarbetet med kommunen, hur förutsättningar för lönsamhet ser ut, samt hur man upplever service, avgifter och handläggningstider. 

Skara har sedan tidigare legat mycket bra till men har i senaste undersökningen klättrat ytterligare och är nu tvåa i det undersökta området, som består av större delen av södra Sverige.

- I Skara finns vilja och engagemang och det är fantastiskt att det inte har avstannat under pandemin. Här säger man att man ska vara redo när detta är över, säger Alma Ohlin, ansvarig näringslivspolitik på Fastighetsägarna i Skaraborg

Kommunstyrelsens ordförande Ylva Pettersson beskriver näringslivsklimatet som ett tillsammansprojekt och betonar vikten av dialog.

- En bra dialog får man inte till ensam. I dialogen vi har är fastighetsägarna oerhört drivna och engagerade, säger Ylva.

Den 18 maj kommer enkätsvaren att presenteras mer ingående på ett seminarium som leds av Alma Ohlin, Fastighetsägarna i Skaraborg. Rapporten tar bland annat upp faktorer för tillväxt i kommunen, kommunens hantering av fastighetsfrågor, nivån på kommunala taxor och avgifter. Seminariet är öppet för alla intresserade.

Länk till presentationen den 18 maj Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades