Markeringarna i rött är ungefärliga för var skyltarna kommer att bli placerade.

< >


Avtal tecknat för digitala infartsskyltar

Nu är de digitala infartsskyltarna upphandlade. Den 12 maj skrev kommunen avtal med leverantören som ska leverera två digitala infartsskyltar till kommunen. Processen har varit utdragen och kantats av flera utmaningar, men nu är den första fasen klar.

– Det känns fantastiskt! Äntligen kan vi på riktigt börja jobba för att få de på plats. Vi har haft flera ärenden hos andra myndigheter och man måste ha respekt för processen, säger Edith Rudström, kommunikationsstrateg i Skara kommun.

De digitala infartsskyltarna initierades av en motion 2016. Att det har tagit tid beror på flera omständigheter. Flera grannkommuner har liknande skyltar och Gunilla Druve Jansson (C) skrev därför ett förslag om att även Skara skulle införskaffa detta:

– Äntligen får Skara moderna digitala infartsskyltar. Att kunna ge information om Skara kommer vara värdefullt för både oss som bor i Skara och även för besökare, säger Gunilla.

Placering och budskap

Placeringen av skyltarna kommer att bli ungefär där nuvarande analoga infartsskyltar finns i staden, en efter trafikplats Vilan vid handelsområdet och den andra ungefär vid parkeringsfickan efter rondellen på 184:an. På skyltarna ska man kunna ta del av budskap med bilder om vad som händer i kommunen.

– Som bilist kommer man av trafiksäkerhetsskäl hinna läsa ungefär ett budskap när man passerar. På skyltarna kommer vi att lyfta sådant som är på gång i kommunen så som studentfirande, sevärdheter, mässor och evenemang. Hela kalendariet får man ta del av på skara.se, säger Edith.

De nuvarande analoga skyltarna kommer att ha spelat ut sin roll när de nya kommer upp. Om de ska användas någon annanstans är inte klart. Nu ska de nya skyltarna beställas, eftersom det inte är något som lagerhålls, och så ska arbetet runt omkring planeras. Lagom till nästa vår är planen att de ska vara uppe.

Denna sida uppdaterades