< >


Nytt utseende på Vilan signalerar rörelseglädje

Vilans fritidsområde har nu fått en ny grafisk profil, som ska signalera fart, fläkt och rörelseglädje. Profilen bygger på Skara kommuns grafiska profil och tydliggör på så sätt att Vilans fritidsområde är en av kommunens verksamheter. Den grafiska profilen består av färger, teckensnitt och bildspråk som på ett tydligt sätt berättar om Vilans verksamheter.

– Vi som känner till Vilan kommer att få igenkänning i den nya profilen och för nya besökare blir det tydligare att det är ett område för rörelse och rekreation, säger Camilla Helander, fritidschef.

Kommunen har de senaste åren sett över särprofileringar, så som Katedralskolan och Stureplan. Vilans fritidsområde nu är sist ut och syftet är att stärka gemenskapen i kommunen och tydliggöra för invånare och besökare vem som står bakom verksamheterna. Arbetet med att se över Vilans profil och beslutet om den nya profileringen har skett tillsammans med tjänstepersoner från hela avdelningen för kommunikation, kultur och fritid.

Loggan blir ett fartfyllt märke

Samtidigt byts logotypen med handen som gör V-tecken ut mot ett mer fartfyllt runt märke. Märket flörtar med den tidigare loggan i teckensnitt för namnet Vilan men märket kommer i huvudsak att vara vitt, sjöblått, ärtgrönt eller ljusgrått beroende på bakgrund.

– Vilanmärket kan ses som en boll, ett klot, en luftbubbla i vattnet, en hockeypuck eller varför inte ett energinav eller mötesplats. Märket signalerar tydligt att det här är ett område för rörelseglädje och rekreation för alla åldrar, menar Peter Blom, kommunikationschef.

Förändringen kommer att synas digitalt, på arbetskläder och på nytt material först och främst, men successivt kommer även äldre material så som skyltning att bytas ut i den takt som är ekonomiskt möjligt.

– Tillsammans stärker vi Vilans fritidsområde och fortsätter arbetet med att bygga ett välkänt varumärke även utanför Skara och Skaraborg, avslutar Camilla.

Exempel ur profilen.

Mer om den nya profilen

Huvudfärgerna för Vilan blir kommunens sjöblå och ärtgröna. Bilderna ska vara professionella och fyllda av rörelseglädje och visa på mångfald. Behöver din förening använda det nya märket kontakta fritidsenheten eller kommunikationsenheten

Denna sida uppdaterades