< >


Lättare att hitta Flämsjön runt med ny märkning

Flämsjön Runt är en av det mest populära vandringsslingorna i Valleområdet. Nu har leden fått en ny blå markering med en körsbärsblomma. Arbetet är starten på ett långsiktigt arbete för tydligare märkning av de många vandringslederna i kommunen.

- Vi vill underlätta för besökare och invånare att komma ut året runt och upptäcka vad vårt område har att erbjuda. En tydlig ledmarkering hjälper även den ovana vandraren att känna sig trygg, säger turismutvecklare Tove Ekblad.

Skara kommun har i samarbete med Flämslätts stiftsgård och Länsstyrelsen tagit fram en ny märkning för att leden ska vara lätt att vandra. Den tidigare orange markeringen har ersatts med en blå markering med en symbol av en körsbärsblomma och texten Valle – Flämsjön runt. Symbolen och texten underlättar för personer som har svårt att se färger att hitta och gör att leden blir mer tillgänglig. Arbetet har utförts av medarbetare från förvaltningen för Service och teknik.

- Nu är leden mycket tätare märkt och man vet tydligt vilken led man följer. Det här är ett arbete som påbörjats i Valle, och är starten på ett långsiktigt arbete med tydligare märkning på våra leder, säger arbetsledare Anders Jonsson.

Turismstrateg Marie Wennerholm konstaterar att intresset för naturturism har ökat enormt de senaste åren, och att intresset att vara ute året om märks i vårt område.

- Det är roligt att folk hittar ut även utanför högsäsong, så att besökstrycket sprids ut och människor upptäcker platser när och där det inte redan är fullt, säger Marie.

Flämsjön runt är en vandringsled på 9 km som delvis går utmed sjökanten, men också genom vacker lövskog. Om hösten när löven faller blir utsikten från leden alldeles speciell, där man ofta skymtar den svala sjön. En tidig morgonvandring på hösten bjuder ofta på effektfull sjörök.

- Efter vandringen passar det bra med ett höst- eller vinterbad i sjön, en aktivitet som också blivit mycket populär det senaste, avslutar turismutvecklare Tove Ekblad.

Kontaktperson

Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Telefon 0511-326 81

 

Denna sida uppdaterades