Elin Nilsson Liljebäck blir interimschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Elin Nilsson Liljebäck blir interimschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

< >


Elin skapar fortsatta förutsättningar för barn- och utbildningsförvaltningen

På måndag börjar Elin Nilsson Liljebäck som interims chef på barn- och utbildningsförvaltningen. Hon kommer leda förvaltningen under en utvecklingsperiod fram till slutet av 2022. Elin kommer driva både ledning och verksamheter framåt och bana väg för en framtida förvaltningschef.

Elin kommer tidigare från Lidköpings kommun där hon senast varit utvecklingschef. Hon har mångårig erfarenhet av att leda chefer, driva utveckling och kvalitetsarbete inom kommunal förvaltning.

- Jag ser fram emot att tillsammans med uppdragsgivare och medarbetare utveckla organisation och arbetssätt som bidrar till att vidareutveckla Skaras stolta skoltradition. Jag lockas av det stora engagemang som finns i Skara för skola och utbildning, säger Elin.

En skolkommun i framkant

Det händer redan mycket bra saker ute i kommunens skolor och förskolor. Och för att fortsätta i den drivna och ambitiösa riktningen vill nu kommundirektören Linda Esseholt Hermansson nu ta tillfället i akt och ta med förvaltningen in en ny utvecklingsfas innan rekryteringen av en ny förvaltningschef startar.

- Elin är rätt person i denna process. Hon är tydlig, handlingskraftig och riktigt skärpt. Det ska bli ett nöje att jobba tillsammans med henne, säger Linda.


Linda och Elin

Kommundirektör Linda Esseholt Hermansson tillsammans med Elin Nilsson Liljebäck

Tillsammans gör det ännu bättre

Förändringsarbete och utveckling är något som barn- och utbildning ständigt jobbar med. Men under veckan som gått har kommunledningen arbetat hårt för att skapa bra underlag till Elin som redan är på plats på måndag. Stora delen av torsdagen gick åt att identifiera de områden som behöver utvecklas inom barn– och utbildningsförvaltningen. Rektorer, medarbetare, stödfunktioner, specialpedagoger och fackliga har deltagit.

- En sak är säker, det finns ett enormt driv i att utveckla skaras förskolor och skolor! Vi har även fört en positiv dialog med presidiet för barn och utbildningsnämnden. Nu finns ett uppdrag för vår interimschef att ta sig an, säger Linda Esseholt Hermansson.

Denna sida uppdaterades