< >


Ekonomichef mot nya utmaningar i kommunen

Kommunens ekonomichef Sören Andersson väljer att gå mot nya utmaningar i organisationen. Sören har mångårig erfarenhet av kommunal verksamhet och har haft flera roller inom ekonomiområdet. Sören kommer närmast att arbeta som redovisningsansvarig, ett område som ligger honom nära.

– Det här gör jag för min egen skull. Efter tio år som ekonomichef vill jag fortsätta att utvecklas vidare och bredda mina kunskaper. Då en öppning fanns att jobba mer inom redovisning så ville jag passa på att ta tillfället i akt. Det känns också jättebra att kunna stanna kvar i Skara kommun, jag trivs här och uppskattar mina kollegor väldigt mycket, säger Sören Andersson.

Kommunens nuvarande redovisningsansvarige går i pension under året och Sören kommer att ta över rollen. Rekryteringen av ny ekonomichef påbörjas direkt.

– Vi har pratat mycket det senaste och jag stöttar Sören i hans beslut, även om jag väldigt gärna hade haft honom kvar som vår ekonomichef. Han är kompetent, trygg och omtyckt, men det är viktigt att lyssna på vad man själv vill göra och vilken riktning man vill ta. Det känns jättebra att Sören stannar hos oss och det blir bra för en ny ekonomichef att kunskaperna finns kvar i organisationen, säger kommundirektör Linda Esseholt Hermansson.

– Sören är en klippa för beslutsfattarna i Skara med sin omfattande kompetens och gedigna erfarenhet av alla kommunens ekonomiska processer. Jag är oerhört tacksam för det stöd vi alltid får, och för att Sören i en ny roll fortsätter bidra till Skaras stabila utveckling, säger kommunalråd (M) Ylva Petterson.

Denna sida uppdaterades