Foto: Daniel Karlsson, personlig assistent i Skara kommun

< >


"Utan henne hade jag inte varit där jag är idag"

I sju år har Daniel jobbat som personlig assistent i Skara kommun. Under hösten blev han erbjuden ett jobb i kommunen där han bor men valde att tacka nej.

– Visst, det var betydligt närmre till det nya jobbet. Sju minuter med cykel för att vara exakt, men det spelade ingen roll. Varför ska jag lämna när jag trivs så bra, säger Daniel Karlsson.

Det har hänt mycket under Daniels sju år i Skara. Arbetsuppgifter och ansvarsområden som utvecklat honom i hans yrkesroll men som också haft en stor inverkan på honom som person. Mycket tack vare det tillitsbaserade ledarskapet men också en stor dos mod.

– Under skolåren var jag väl lite mer tillbakadragen och ”en i mängden”. Jag har alltid varit lite rädd för att ta för mycket ansvar, men min chef har hela tiden pushat mig till att våga utvecklas och testa nya arbetsuppgifter. Utan henne hade jag inte varit där jag är idag, hon lyfter verkligen sina medarbetare, berättar Daniel.

Idag är Daniel även schemaläggare inom personlig assistans. En roll han trivs mycket bra med och just flexibiliteten i hans yrkesroll är något han värdesätter högt.

– Jag jobbar i snitt två dygn i veckan som personlig assistent, övrig tid arbetar jag hemifrån och lägger scheman. Att arbeta dygn passar mig perfekt. Jag har två små barn som jag får väldigt mycket tid med utifrån detta upplägg. En perfekt kombination av jobb och privatliv, säger han.

Sommarjobba hos oss

Vill du ha ett sommarjobb som är viktigt på riktigt och ger erfarenheter för livet? Här hittar du alla sommarjobb inom omsorgen.

Är du över 18 år kan du jobba som sommarvikarie inom vård och omsorg. I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till våra omsorgstagare som behöver hjälp för att klara av sin vardag.

Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och värdefulla meriter för framtiden oavsett om du ser dig själv inom ett vårdrelaterat yrke eller en annan bransch.

Sök sommarjobb här

Spontanansökan

Du kan alltid lämna en spontanansökan till oss om du vill arbeta inom omsorgen. Just nu är behovet stort av personer med vårdutbildning eller vårderfarenhet. Tveka inte att lämna in en ansökan! 

Spontanansökan

Denna sida uppdaterades