Helena till vänster i bild och Christina till höger

Helena till vänster i bild och Christina till höger

< >


Klart med både ny ekonomichef i Skara och samverkansledare för V6

Nu är det klart med två nya tunga rekryteringar i kommunen. Vi säger välkommen till Helena Ljunggren som ska börja som ekonomichef efter Sören Andersson. Helena tillträder i mitten av augusti och kommer närmast från en liknande position i Lidköping. Vi välkomnar samtidigt Christina Bjerke Versland till tjänsten som samverkansledare i V6. Hon kommer närmast från Högskolan i Skövde där hon arbetat som högskolans jurist.

- Jag är väldigt glad över att få förtroendet att bli kommunens nästa ekonomichef. Genom samarbetet inom V6 och ekonomichefsnätverket i Skaraborg har jag fått en positiv bild av kommunen. Det finns 290 kommuner i Sverige som alla är unika och jag ser fram emot att få lära mig mer om Skara. Att dessutom få det vackra stadshuset som arbetsplats känns som en extra bonus, säger Helena Ljunggren.

- Vi ser fram mot att välkomna Helena till Skara kommun och är övertygade om att hon kommer göra ett bra jobb, berättar kommundirektören Linda Esseholt Hermansson.

Linda fortsätter:

- Vi har haft en noggrann rekryteringsprocess som pågått en tid men nu när vi är klara så känns det riktigt bra. En enad rekryteringsgrupp är överens om att Helena är bästa valet för Skara kommun. Med Helena får vi en lagledare till ett redan starkt ekonomiteam och det känns riktigt bra. Dessutom så har Helena mycket kompetens och erfarenhet med sig från sin tid som ekonomichef i Lidköping. Det tycker jag känns viktigt. Jag ser verkligen fram emot att välkomna Helena hit till Skara i augusti.

Kommunsamverkan i närområdet

Redan i mitten av juni får vi dock stifta bekantskap med Christina (Stina) Bjerke Versland som samverkansledare för Västra Skaraborg.

- Hon kommer fokusera på att stärka samverkan mellan kommunerna för att vi ska klara framtidens välfärdsuppdrag. Vi har haft en gedigen rekryteringsprocess där alla kommundirektörer i Västra Skaraborg har varit delaktiga. Vi hade många sökande men valet föll på Christina som kommer att bli en positiv, kompetens och framåtdrivande kraft i Västra Skaraborg. Samverkan hjälper oss att få ännu mer ur varje skattekrona. Christinas erfarenhet och personliga stil kommer hjälpa oss att ta nya kliv in i framtiden och jag ser verkligen fram emot att vara med på resan. Det kommer bli kanonbra helt enkelt! säger kommunordförande Linda.

Stina har tidigare varit enhetschef vid Överförmyndare Västra Skaraborg som är en del av all samverkan i V6. 

- Jag ser först och främst fram emot att påbörja min nya tjänst och att träffa alla! Jag ser också fram emot att vara drivande i den så viktiga kommunsamverkan i mitt eget närområde. V6-kommunernas utveckling ligger mig sedan tidigare varmt om hjärtat, säger Stina.

Hon får nu möjligheten att lyfta blicken och se hur utvecklingen och förbättringen av samverkan inom V6 kan utföras. 

- Det här känns jätteroligt. Jag tycker att den avsiktsförklaring som har tagits fram av samtliga V6-kommuner säger det så bra med att vi alla ska vara vinnare av att samverka - det är en härlig ambition som jag ska sträva efter. Jag gillar utmaningar, avslutar Stina.

Denna sida uppdaterades