Helena Nyman Friberg näringslivsstrateg, Emelie Bergsten utvecklingsledare, Sandra Käck Jansson studie och yrkesvägledare och Ann Bjärnsund studie och yrkesvägledare.

< >


Dörren öppen för alla på årets yrkeslivsmässa

Nu är alla välkomna! Den uppskattade yrkeslivsmässan JOBB SKARA öppnar upp för allmänheten. Detta efter att Skaras näringsliv efterfrågat att att visa upp sina yrken och verksamheter för fler.

Den 18 maj samlas lokala arbetsgivare i Vilanhallen i Skara för att visa upp vilka yrkesmöjligheter som finns. Det är andra gången som mässan JOBB SKARA genomförs men i januari 2020 var det bara högstadie- och gymnasieelever samt deltagare på Lärcentrum som var inbjudna.

– Vi fick frågan från anmälda företag om vi inte kunde öppna upp för alla och självklart möter vi upp en sådan efterfrågan. Vi kommer även att informera ute på Stora Ekeberg och i andra sammanhang där det finns många arbetssökande, att detta är ett bra tillfälle att få kontakt med arbetsgivare i Skara, säger Helena Nyman Friberg näringslivsstrateg i Skara kommun.

I år är det kanske viktigare än någonsin att nå ut bredare och visa upp Skaras arbetsmarknad och yrkesliv. Inte minst med tanke på utebliven prao, praktik och andra konsekvenser som pandemin medfört.

– Våra elever behöver möta arbetslivet för att se vilket brett och varierat utbud av yrkesmöjligheter som finns och den här mässan var mycket uppskattad förra gången, säger Ann Bjärnsund, en av de engagerade studie- och yrkesvägledarna.

– I dagsläget är det ca 120 yrkesrepresentanter anmälda från både privat och offentlig sektor. Mässan är ett bra tillfälle för alla som är intresserade av vad Skaras arbetsmarknad har att erbjuda, oavsett om man är studerande, arbetssökande eller bara är nyfiken. Är man arbetsgivare och har missat att anmäla sig som utställare kan man dyka upp och spontanmingla säger Emelie Bergsten, utvecklingsledare inom arbetsmarknadsfrågor.

Mässan genomförs vartannat år och nästa tillfälle blir i januari 2024.

Denna sida uppdaterades