< >


Hatten är på

Det går framåt på Teglagården, nu är taket på plats och det hölls taklagsfest den 23:e maj. Med under taklagsfesten var såväl beslutsfattare som medarbetare. Högtidliga tals höll av både kommunfullmäktiges ordförande, Sven-Olof Ask (M) och ordförande i omsorgsnämnden, Gunilla Druve Jansson (C).

Det har snart gått ett år sedan första spadtaget och man kan verkligen se framstegen. Med byggmaterial från både Skövde och Vara kan man även stoltsera med att värna om det lokalproducerade. Det handlar sammanlagt om 115 personer som kommer kunna flytta in när boendet står klart under slutet av 2023.

Boendet växer fram och ett flertal moderna finesser kommer installeras. Ljuset i byggnaden kommer att anpassa sig efter tiden på dygnet, på dagen är ljuset vitt och starkt medan att mot kvällen bli mer dämpat och gult.

-Idéen om att anpassa ljuset efter dygnets timmar kommer från Danmark och forskning har visat att detta är väldigt bra både för personal och boende. Så där ligger Teglagården i framkant, säger Staffan Lundstedt, projektledare på Service och Teknik i Skara kommun.

Vi ser fram mot 2023 och inflyttningen.

taklagsfest på teglagården

taklagsfest på teglagården

Denna sida uppdaterades