< >


En kommun fritt från mäns våld mot kvinnor och flickor 

En vecka fri från våld är en kampanjvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

Skara kommun är med i kampen för alla människors rätt till ett liv fritt från våld och uppmärksammar detta med olika aktiviteter 21-25 november.

Veckan är återkommande varje år och ett initiativ skapat av riks-organisationen Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Kampanjveckan avslutas den 25 nov på Orange Day vilket är dagen då FN
uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot.

Var med!

Vi vill uppmärksamma denna vecka för så många som möjligt och involvera fler i frågan. Där är företag, organisationer och andra verksamheter i Skara kommun viktiga. Vill ni vara med och uppmärksamma, synliggöra och ta ställning mot ”mäns våld mot kvinnor”?

Länk till anmälan Länk till annan webbplats.

Vi levererar ett färdigt paket

Om ni vill delta finns ett färdigt paket framtaget. Paketet innehåller olika typer av informationsmaterial, som är kostnadsfritt. Om ni önskar kan ni även beställa ordensband, detta är främst avsett för verksamheter som möter våra invånare. Ni avgör själva i vilken utsträckning ni vill engagera er.

Funderar ni på något?

Har ni frågor eller funderingar på hur er verksamhet kan engagera sig ytterligare i kampanjveckan eller i frågan kontakta Maria Hagberg (samordnare för våld i nära relation) maria.hagberg@skara.se

Sista anmälan för deltagande 4 november

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Denna sida uppdaterades