< >


Skaraelever firar när NTA fyller 25år

Den 25 oktober kommer elever i Skara kommun att vara på NTA-dagen. En dag med naturvetenskap, teknik och matematik för alla. Dagen arrangeras av NTA Skolutveckling på förskolor och skolor över hela landet. I Skara är intresset och närmare 900 elever kommer delta.

I Skara kommer det att genomföra aktiviteter på kommunens grundskolor. Elever kommer att få ta del av spännande föreläsningar med naturvetenskaplig och teknisk inriktning, göra lekfulla uppdrag och gå en tipspromenad med frågor kopplade till naturvetenskap, teknik och matematik.

NTA-dagen arrangeras för att fira att NTA Skolutveckling firar 25 år. Dagen genomförs på förskolor och skolor över hela landet. 

- Syftet med NTA-dagen är att barn och elever tillsammans med sina pedagoger och lärare ska få uppleva roliga och lekfulla aktiviteter med koppling till naturvetenskap, teknik och matematik, säger Veronica Bjurulf, vd på NTA Skolutveckling.

Skara kommun blev medlem i NTA Skolutveckling 1999 och har arbetat med NTA:s teman sedan år 2000.

NTA Skolutveckling ( Naturvetenskap och Teknik för Alla) är ett skolutvecklingsprogram med syfte att utveckla undervisningen i förskolan och grundskolan för att möta barns och elevers engagemang, nyfikenhet och intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Grunden i stödet utgörs av teman som omfattar en utbildning för lärare, en lärarhandledning och material för ett frågebaserat, laborativt arbetssätt. Varje tema är vetenskapligt granskat och utprovat av den åldersgrupp det är utvecklat för. NTA Skolutveckling arbetar för att den NO- och teknik- och matematikundervisning som bedrivs, både i förskolan och grundskolan, ska hålla hög kvalitet och vara likvärdig. NTA-undervisning gör skillnad visar en studie av forskare som går att ta del av:

Forskning: Elever får bättre skolresultat med NTA Länk till annan webbplats. 

Närmare hälften av landets kommuner och ett flertal fristående skolhuvudmän är medlemmar i NTA Skolutveckling.

För mer information om NTA-dagen i kommunen kontakta Skaras NTA-samordnare:

Agneta Dahlberg
Grundlärare, Verksamhetsledare och NTA samordnare på Stureplan

Tel. direkt: 072-160 32 80
Tel. växel: 0511- 320 00
www.skara.se/stureplan Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades