Oskar Wiberg 9B , Märta Rahmqvist 9B, Evelina Savinska 8O2 och Arvid Jansson (reserv).

diplom till tävlingen
Eleverna är samlade
< >


Viktoriaskolan på andra plats i mattetävling

Tre elever från Viktoriaskolan tävlade i veckan i distriktsfinalen av matematiktävlingen Pythagoras Quest. Tillsammans löste eleverna kluriga matteuppgifter och hamnade på en fin andra plats.

Eleverna på Viktoriaskolan deltar i matematiktävlingar av olika slag. En återkommande tävling är just Pythagoras Quest. Tävlingen fungar som så att först skrivs ett individuellt kvalificeringsprov ute på skolor runt om i Sverige, det skrivs på höstterminen. Viktoriaskolan elever presterade goda resultat och gick vidare till distriktsfinal.

Ett lag bestående av de tre elever med bäst resultat på kvalificeringsprovet tävlar sen vidare för sin skola. Till årets distriktsfinal var sju skolor från hela Skaraborg som kvalificerat sig för tävlingen. Den 1 februari genomfördes tävlingen på Balthazar sciencecenter i Skövde. 

Eleverna i lagen samarbetar runt kluriga matteuppgifter och Viktoriaskolan placerade sig på en fin andraplats. Alla elever och all personal på Viktoriaskolan är stolta över den fina prestationen.

Eleverna som tävlade heter: Oskar Wiberg 9B , Märta Rahmqvist 9B, Evelina Savinska 8O2 och Arvid Jansson (reserv).

Denna sida uppdaterades