< >


Nya spår i omsorgens sommarrekrytering

Sommaren närmar sig med stormsteg och behovet av semestervikarier inom vård och omsorg är fortsatt stort. Skara kommun har, precis som övriga av landets kommuner, utmaningar i att rekrytera personal till vård och omsorg.

I december 2022 öppnade ansökan till sommarjobb inom vård och omsorg. Flera bra rekryteringar har gjorts men det finns fortfarande platser kvar att fylla. Nu tänker kommunen nytt.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över de som sökt till oss i sommar. Men vi behöver bli ännu fler. Vi söker fortfarande utbildade undersköterskor, men nu vänder vi oss lite extra till personer som gått i pension men kan tänka sig att arbeta timmar eller del av dag i sommar, säger Pernilla Magnusson förvaltningschef på omsorgen.

För att få göra en del av arbetsuppgifterna inom vård och omsorg krävs det såklart utbildade undersköterskor eller sjuksköterskor. Men det finns andra arbetsuppgifter som inte kräver utbildning som exempelvis apoteksärenden, ledsagning, vak, promenader och sociala aktiviteter.

– Om en pensionär skulle arbeta hos oss, och exempelvis gå en promenad med en omsorgstagare eller ett apoteksärende, skulle det frigöra tid för vårdpersonalen som kan fokusera på de arbetsuppgifter som kräver utbildning. Det skulle betyda enormt mycket för vår verksamhet och det skulle göra stor skillnad, fortsätter Pernilla.

Alla timmar är av stor betydelse

Förutom pensionärer sträcker kommunen ut en extra hand till personer som vill arbeta del av dag/timmar och på så sätt enklare kombinera arbetsliv med exempelvis studier och/eller privatliv.

– Vi ser såklart helst att de rekryteringar vi gör vill/kan arbeta heltid. Men så ser inte verkligheten ut, och därför är alla timmar av stor betydelse, avslutar Pernilla.

För att arbeta inom vård och omsorg ser vi helst att du fyllt 18 år.

Läs mer och anmäl ditt intresse

Vi söker fortfarande utbildade undersköterskor, men vänder oss nu extra till personer som gått i pension men kan tänka sig att arbeta timmar eller del av dag i sommar.

Vi behöver bli fler inom vården i sommar

Denna sida uppdaterades