< >


Är du lite orolig inför sommarlovet?

Det är inte alla barn och ungdomar som ser fram emot skolavslutningar och sommarlov. Skolan är en trygg och viktig punkt för barn och unga som har det oroligt hemma. En trygghet som man blir utan i flera veckor. 

Barn och ungdommar kan känna oro för sommaren av olika anledningar. En ovisshet över hur sommaren kommer bli, rädsla över att bli ensam eller en förälders missbruk och/eller psykisk ohälsa. Men det finns hjälp att få. Både för dig som ung och dig som förälder. 

Vilken hjälp kan jag få av Skara kommun?

Både vuxna och barn kan vända sig till barn- och ungdomsenheten i Skara kommun för att tillsammans med personalen prata om olika möjligheter. För att kontakta familjebehandlarna i kommunen för råd och stöd behöver du inget särskilt beslut.

Det görs inga journalanteckningar eller annan registrering.

Telefontiden är onsdagar klockan 09.00–10.00
Familjebehandlarna når du genom växeln på telefon 0511-320 00.

Stöd och hjälp till dig som ung

UMO har samlat en sida med olika ställen du kan kontakta om du behöver stöd eller bara vill prata med någon. Du kan oftast vara anonym. 

Länk till UMO Länk till annan webbplats.

Stöd och hjälp till dig som är förälder

Alla familjer, föräldrar och barn kan ibland vara i behov av stöd från andra. Information Sverige har samlat en sida med olika ställen du som förälder kan kontakta för att få hjälp och stöd. 

Länk till informationsverige.se Länk till annan webbplats.

Du som förälder kan även kontakta Föräldralinjen om du är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet. 

Länk till föräldralinjen Länk till annan webbplats.

Har du koll på soc?

"Koll på soc" är en sajt om socialtjänsten för dig som är under 21 år. Här får du svar på vanliga frågor om socialtjänsten, vad socialtjänsten kan hjälpa till med och mycket annat. 

Länk till "koll på soc" Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades