< >


Nyfiken på resultatet?

Det har byggts mycket i Skara under det senaste året. Nu river vi byggställningarna och öppnar upp dörrarna. Varmt välkommen till Stora visningsdagarna!

Skara kommun har under det senaste året satsat mycket på att bygga för välfärden. Nya och moderna boenden för våra äldre, en uppdaterad förskola för de allra minsta och moderna lokaler för idrott och evenemang som ska främja hälsa, kultur och gemenskap hos alla invånare.

Snart är det dags för inflyttning, men innan dess ska såklart alla som vill få komma in och se resultaten. Den 20-23 september har du möjlighet att besöka flera av nybyggnationerna. Välkommen till Stora visningsdagarna!

Podd: Hur bygger vi tillsammans i livets alla skeden? Länk till annan webbplats. (27 minuter)

Onsdag 20 september

Öppet hus hos Kvarteret Stinsen

Kvarteret Stinsens byggnation är första steget i omvandlingen av stadens centrala delar efter omgestaltningen av stationsområdet. Välkommen till öppet hus och se Centrumbostäders nyproducerade lägenheter och gemensamhetslokaler för personer över 65 år - innan hyresgästerna börjar flytta in.

Klockan 16.00-18.00. Vallgatan 17.

Podd: Stinsen 65 + Länk till annan webbplats.(20 minuter)


Torsdag 21 september

Smygtitt på Förskolan Marieberg

Skaras nya förskola skapar nya möjligheter för våra minsta att växa och utvecklas. Förskolan är planerad och anpassad för just barnen. Projektet skapar en helt ny möjlighet att bedriva modern och anpassad förskoleverksamhet. 

Kommunen bygger till en tvåvåningsfastighet som kommer dockas an i den befintliga förskolan Myrstacken vilken kommer rustas upp i samband bygget. Hela verksamheten kommer byta namn till förskola Marieberg. 

Nu är inflyttningen i den nya delen i full gång, men under visningsdagarna finns möjlighet till en smygtitt! Välkommen!

Klockan 17.00-18:30. S:t Persgatan 14

Ett steg närmare Forskolan Marieberg Länk till annan webbplats.

Lördag 23 september

Invigning och öppet hus på Teglagården

Det nya toppmoderna särskilda boendet Teglagården ligger skönt inbäddad i grönskan vid Viktoriaparken. Boendet byggs utifrån nya möjligheter med digitala och tekniska lösningar som ger möjlighet till bra arbetsmiljö och bemanningslösningar. Teglagården har plats för 107 Säbo-platser, åtta LSS-platser, lokaler för daglig verksamhet, café och ett kommunarkiv. Boendet byggs med stor hänsyn och omtanke om nästa generation i valet av hållbara material och lösningar. Snart är det dags för inflyttning, men innan dess är alla som vill välkomna på invigning och öppet hus!

Invigning klockan 11.00-12.00, öppet hus klockan 12.00-1400, Skaraborgsgatan 45 i Skara.

Öppet hus på Arenahuset, Vilan

Vilan går från fritidsområde till event- och idrottsområde. Området utvecklas för framtidens behov och tack vare extern finansiering genom Sparbanken Skaraborg blir det verklighet. På Vilan finns något för alla. Under visningsdagarna öppnar vi upp dörrarna till nya Arenahuset där Skara FC tar emot. Stanna gärna kvar och heja fram Skara HF som spelar hemmamatch i elitserien kl 14.00. Välkommen!

Klockan 13.00-14.00, Vilans fritidsområde

Arenahuset - ett tillskott för föreningar på Vilanområdet Länk till annan webbplats.

 

Denna sida uppdaterades