Camilla Helander och Jytte Rixman-Svantesson framför en av satsningarna inom Kultur- och fritidsförvaltningen: samlingslokalen Borgen som just nu byggs på Vilanområdet. Infällt: Anders Svensson och Tobias Bengtsson.

< >


Kultur- och fritidsförvaltningen växlar upp

Rekryteringen av två enhetschefer till Kultur- och fritidsförvaltningen är avslutad. I september tillkännagavs rekryteringen av en ny bibliotekschef. Nu är rekryteringen av den nya fritidschefen också klar. De nya tillsättningarna ger förvaltningen möjlighet att växla upp arbetet med flera utvecklingsprojekt.

- Jag ser det som en jätteviktig del att vi stärker upp fritidssidan, vi har en stor expansiv period framför oss på fritidssidan och i hela förvaltningen, säger förvaltningschef Jytte Rixman-Svantesson

Båda enhetscheferna tillträder sina tjänster 1 januari. Som tidigare meddelats har Tobias Bengtsson fått tjänsten som bibliotekschef. Ny fritidschef blir Anders Svensson, som ser fram emot att få fortsätta utveckla möjligheterna till ett givande fritidsutbud.

- Jag växte upp i Skara så det känns väldigt inspirerande att komma ”hem” och arbeta med fritidsutbudet för skaraborna, säger Anders.

Anders kommer närmast från en tjänst i Skövde kommun som enhetschef för Hallar och Arenor. Han har ett stort idrottsintresse och har ett driv för att finna lösningar som gynnar invånarna.

- Att ha goda möjligheter att utöva sina fritidsintressen skapar en trivsam kommun som man vill bo och verka i, tillägger Anders.

Nuvarande fritidschefen Camilla Helander går in i en ny roll som utvecklingsledare. Rollen kommer att vara mer inriktad på de stora utvecklingsprojekt som pågår på fritidssidan i förvaltningen. Dels handlar det om den fortsatta utbyggnaden av Vilan från fritidsområde till idrotts- och eventområde, som är i full gång efter det rekordstora tillskottet av medel från delfinansiären Sparbanken Skaraborg. Dels handlar det om den fortsatta utvecklingen av Petersburgsområdet.

- Det känns så bra att kunna gå parallellt med en ny kollega och att vi tillsammans kan fortsätta våra unika fritidssatsningar i Skara, avslutar Camilla Helander.

Denna sida uppdaterades