I väntan på gästerna.

< >


Medborgarceremoni i Stadshuset

Nya medborgare firades med tårta och tal på första advent.

Advent betyder ankomst. I det här fallet har det gått ganska många år sedan våra nya medborgare ankom till Sverige, för ett medborgarskap är inget man får i en handvändning. Vägen dit kan vara lång och kantad av oro för framtiden och dessutom nya situationer att anpassa sig till och en massa nya kunskaper att ta in. Desto större anledning att fira när medborgarskapet kommer, med andra ord.

Antalet nya medborgare var i år lite färre än tidigare, men det gav också tillfälle att lära känna var och en. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Frans Persic (S) gav i sitt tal några personliga reflektioner kring medborgarskap och att skapa sig ett nytt liv i ett nytt land.

Deltagarna fick också matnyttig information om hur Skara styrs och hur den kommunala organisationen är uppbyggd. Enligt lag ska de nya medborgarna i samband med ceremonin också få information om vad medborgarskap innebär och vilka skyldigheter och rättigheter som finns.

Efter tårta och tal var de dags för våra nya medborgare att vandra ut i Julstaden Skara med alla väntande evenemang och begivenheter.

Denna sida uppdaterades