< >


Unga bussas till Stureplan

Under fem tillfällen under hösten har unga i mellanstadieåldern från Ardala, Axvall och Varnhem fått möjligheten att få skjuts till Stureplans öppna fritidsverksamhet. Ungdomarna hämtas med specialbeställd buss efter skoltid och körs till Stureplan. Intresset har minst sagt varit uppskattat.

Omkring 80 ungdomar har fyllt Stureplan varje tillfälle (inklusive de ordinarie besökarna) och det är ett besöksantal som överraskat personalen på Stureplan.

- Vi hade inga direkta förväntningar. Vi hoppades locka i alla fall ett gäng ungdomar men att så här många ville komma till oss är ju fantastiskt, säger Malin Walette, verksamhetsledare på öppna fritidsverksamheterna på Stureplan.

Detta är ett projekt som testas under hösten för att se om det finns intresse att få hjälp till att komma kommunens öppna fritidsverksamhet. Platserna har varit eftertraktade och bussen har varit så gott som full varje gång. Många av de som kommit vid dessa tillfällen har också kommit tillbaka gången där på.

- Det är ju verkligen ett kvitto på att de vill kunna vara här, säger Malin.

De har fått var med i all den dagliga fritidsverksamhet som Stureplan erbjuder och verkligen testa allt som finns att göra. För att få åka med har samtycke och anmälan från vårdnadshavare varit ett krav. Vid bussen har en ur Stureplans personal mött upp och tagit emot ungdomarna från start. När det varit dags att åka hem har vårdnadshavarna kommit och hämtat.

Fortsättning följer?

Det är just möjligheten att resa från tätorterna till Stureplan som är utmaningen för många unga. Därför ville Stureplans öppna fritidsverksamhet undersöka intresset hos barnen genom att erbjuda skjuts. Ett lyckat projekt som är finansierat genom sökt bidrag från Kulturrådet. Just nu undersöks möjligheten till en fortsättning i vår.

Denna sida uppdaterades